Module opleiding EHBO bij kinderen

Deze cursus is haast een must voor de jonge (aanstaande) moeder en vader, maar zeer zeker ook voor de oma's en opa's en voor allen die regelmatig in contact komen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Na 4 avonden opleiding, kunt u beschikken over een certificaat.

Cursus inhoud

U leert in deze cursus hoe kinderspecifieke acute ziektes en letsel te herkennen, en te behandelen. Wat is de beste eerste hulp en wie schakel ik verder in b.v. huisarts of 112.
Naast allerlei kinderziektebeelden komen ook de kinderreanimatie en diverse andere letsels ruimschoots aan bod.
Deze interactieve cursus wordt gegeven in kleine groepjes zodat iedereen aan bod komt om te oefenen.

Module opleiding sportongevallen

Deze cursus is speciaal bedoeld voor hen die sporters begeleiden en coachen, maar tevens ook voor hen die zelf actief sporten. Na 2 avonden opleiding, kunt u beschikken over een certificaat.

Cursus inhoud

In deze interactieve cursus wordt dieper ingegaan op specifieke letsels bij diverse sporten, maar ook de meer algemenere blessures komen hierbij aan bod. Maar er is meer aandacht voor hoe herken ik letsel, en hoe verleen ik de eerste hulp hiervoor, en wat kan ik er vaak preventief tegen doen. Kortom een cursus die door velen als zeer leerzaam wordt ervaren, en prettig is om te doen.
IN DEZE CURSUS LEERT U NIET HET TAPEN!!

Module opleiding wandelletsel

De wandelsport is een in populariteit snel toenemende vrije tijd besteding van vele mensen zowel jong als oud. Na 2 avonden opleiding, kunt u beschikken over een certificaat.

Cursus inhoud

In deze interactieve cursus wordt dieper ingegaan op specifieke letsels zoals blaren maar zeker ook preventieve maatregelen worden zeer uitgebreid behandeld. Veel tijd zal besteed worden aan het op een juiste manier behandelen van blaren, met name het afplakken daarvan vraagt een grote mate van zorgvuldigheid.
Kortom een cursus bij uitstek geschikt voor hen die regelmatig wandelaars verzorgen.

Aanmelden voor de diverse cursussen

De opleidings avonden beginnen om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur. De opleidingen vinden plaats in de Walewyc MAVO, Olympiaweg 8A te Waalwijk.

Voor aanmelden kunt u contact opnemen met het secretariaat, of u kunt het aanmeldingsformulier downloaden en opsturen.