Van onze voorzitter (februari 2021)

Beste lezers

We zouden willen dat het anders was, maar laten we ons nog maar even aan de huidige RIVM-regels houden. Die geven aan: elkaar wat minder opzoeken en niet te dicht bij elkaar komen.

Dat is lastig natuurlijk als je een EHBO-er bent maar dat betekend nu ook dat het onmogelijk is om te oefenen zeker als we het hebben over de handelingen die je zou moeten doen bij een slachtoffer.

Op internet zijn diverse filmpjes te vinden maar dan nog blijft het bij kijken. Je krijgt het beste resultaat als je ook daadwerkelijk zou kunnen oefenen op een LOTUS slachtoffer of eventueel op een pop.

De directe aanwijzingen van een instructeur ontbreken en er gaat toch niets boven het zelf doen en verrichten van de handeling. Helaas wij zullen denk ik nog wel wat langer geduld moeten hebben alvorens we weer daadwerkelijk kunnen gaan beginnen met onze herhalingslessen.

Een programma hiervoor ligt klaar indien nodig zal het seizoen wat worden opgerekt om als het straks weer mag, wij direct aan de gang kunnen gaan en zo zoveel als mogelijk onze leden weer in de gelegenheid stellen om de herhalingen te gaan volgen.

Voor hen die op zoek zijn naar een opleiding voor het EHBO diploma graag hierbij het advies, meld u gerust aan wij nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor nu blijf gezond en help elkaar daar waar het verantwoord kan.

Met vriendelijke groet,

Simon Leijtens

voorzitter