Van onze voorzitter (zomer 2020)

Beste lezers

De zomervakantie staat voor de deur. Voor velen van ons zal het er dit jaar heel anders uit gaan zien. Dit heeft alles te maken met de Corona Pandemie die ons allen zo heeft getroffen.

Plots kwam alles even stil te staan; nauwelijks nog sociaal contact, geen bezoekjes, geen bezoek aan je vereniging, etc. Op dit moment mogen we weer met stapjes richting normaal. Of is dit nu het nieuwe normaal? Niemand heeft hierop een antwoord, ook wij niet.

Als vereniging volgen wij de ontwikkelingen op de voet en proberen daar waar het weer mag, de draad weer op te pakken. Onze gestaakte opleidingscursus is hervat en er heeft een examen plaats gevonden, geheel conform de regels van het protocol. Het voelt wel allemaal wat onwennig en vreemd: Een slachtoffer op afstand beoordelen en soms alleen maar adviseren en instrueren tot zelfhulp.

Onze instructeurs hebben diverse data gepland staan, maar op dit moment van schrijven, is het nog niet bekend wat en hoe onze lessen gegeven moeten worden. Wat mag en kan en wat mag beslist nog niet? En kunnen wij het als opleidingsteam aan wanneer de groepjes klein moeten blijven? Ik vertrouw er op dat er antwoorden zullen komen in de komende zomerperiode.

Nu eerst even de zo noodzakelijke rust zien te vinden op misschien wel een totaal nieuwe manier dan voorheen. Na deze vakantieperiode komen wij graag bij u terug met hopelijk een mooi programma met meer vrijheden om de lessen te kunnen verzorgen.

Voor nu wens ik u allen namens het bestuur een mooie zomer toe. Geniet van de rust, kom zelf ook tot rust, zodat wij hierna met volle energie verder kunnen gaan naar hopelijk weer een zonnige toekomst. Een fijne vakantie gewenst.

Met vriendelijke groet,

Simon Leijtens

voorzitter